Portal » Forum   FAQ   Search  
Register  Login
Portal » Forum 206CC Forums 206CC General

Rough starting! 2.0 16v

Anything related to the 206CC

Rough starting! 2.0 16v

Postby Salter » Sun Jan 05, 2020 7:53 pm

Hi

Got an issue I can't resolve with start up of the car, any help would be appreciated please.

When starting the car from cold, for around a minute or 2, the car want's to cut out when pressing the accelerator pedal.

It start fine and ticks over ok, it's only once you press the accelerator, the revs drop as if it's going to cut out, if you let go of the pedal, tick over rises again.

If you let the car warm up a few mins, it doesn't do it, reminds me of an old manual choke cars!

Thanks
Salter
 
Posts: 13
Joined: Thu Mar 24, 2011 8:48 pm

Re: Rough starting! 2.0 16v

Postby IanL » Sun Jan 05, 2020 8:56 pm

Suspect either the inlet air temperature sensor or the coolant temperature sensor. Or, come to think of it, an air bubble in the coolant near the sensor.
IanL
 
Posts: 1297
Joined: Wed May 13, 2015 10:34 pm
Location: Jersey, Channel Islands

Re: Rough starting! 2.0 16v

Postby Salter » Fri Jan 24, 2020 5:52 pm

Thank you very much for your help ;-) Replaced the air temp sensor and it's starting fine now.
Salter
 
Posts: 13
Joined: Thu Mar 24, 2011 8:48 pm

Re: Rough starting! 2.0 16v

Postby IanL » Sun Jan 26, 2020 12:44 am

:thumbs:
IanL
 
Posts: 1297
Joined: Wed May 13, 2015 10:34 pm
Location: Jersey, Channel Islands


Return to 206CC General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest